Agenda Jove 2023-24

Resumen Noticia

 

Ja pots demanar en els Centres Joves de Mislata l'Agenda Jove del curs 2023-24. Enguany el tema que es tracta en l'agenda és el racisme i els prejudicis que existeixen al voltant de la població inmigrant.

Fecha Noticia
Body

L’arribada de persones immigrants a la nostra societat és una realitat que està suposant reptes importants tant per a les persones que ja estaven ací com per a les nouvingudes. A conseqüència d’això, hui vivim en un entorn més divers, des de molts punts de vista, on compartim la responsabilitat comuna de construir una societat respectuosa, diversa i inclusiva. Moltes vegades escoltem afirmacions sobre les persones immigrants que no són certes i que serveixen per a justificar actituds de racisme i de xenofòbia. La millor forma de combatre-ho és aportar raons i dades per a superar les mentides i els mites. La discriminació naix, sovint de la ignorància i de la por i per això volem provocar la reflexió i aportar arguments i dades que desmunten els prejudicis i afavorisquen la convivència i el respecte.

Des de la Xarxa JOVES.NET, consorci de 22 municipis valencians que treballem de manera cooperativa en polítiques de joventut, hem decidit enguany elaborar a partir dels continguts de la campanya Prejudice Collection® https://prejudicecollection.es/ per a combatre el racisme i la xenofobia, desmuntant els prejudicis, dos formats: AGENDA JOVE i LLIBRETA JOVE, que també inclouen altres serveis i programes propis de la Xarxa Joves.Net, i d’altres valorats d’interès per a la població jove de la comarca.

A més de servir per a organitzar el temps, el material elaborat aporta elements informatius i formatius per al foment del pensament crític i per a la gestió de la informació. Compta amb el finançament de institucions com l'Institut Valencià de la Joventut de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

Així mateix s'emmarca en l'estratègia dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Imagen Noticia